Toco
Home Juwelen Over Ons Stijltips Extra's Links Contact
Shop pareljuwelen Armbanden Colliers Oorbellen Hangers Sets Shop pareljuwelen
Home > juwelen > cultuur

De geschiedenis van sieraden.

De magie en status verbonden aan sieraden of juwelen in primitieve culturen vinden we bij ons niet meer op dezelfde wijze terug. Wie vandaag een kroon en scepter draagt, beslist niet meer alles wat er in z'n land gebeurt en zegelringen zijn vervangen door handtekeningen.
Het bezit van mooie juwelen is intussen mogelijk geworden voor een veel grotere groep van mensen en bijgevolg is de culturele betekenis verschoven in de loop van de geschiedenis van de sieraden.
De schittering van een prachtig kristal, de duurzaamheid van edele materialen en hun zeldzaamheid zorgen ervoor dat deze elementen hun magische aantrekkingskracht niet hebben verloren. We hebben de materialen leren begrijpen, ingezien hoe ze ontstaan en verstaan hoe we ze best bewerken met een ongekend lichtspel als resultaat.

Sieraden worden nu gekocht of geschonken bij speciale gelegenheden. Ze zijn tekenen van een intens intieme waarde. Ze verraden veel over de persoon die ze heeft gekozen. Ze worden een duurzaam aandenken dat een moment tekent. Zo zal het in de toekomst vele herinneringen oproepen zowel bij de persoon die het draagt als degene die het bewondert. De verlovingsring en trouwring zijn natuurlijk het voorbeeld bij uitstek hiervoor.

Mooie juwelen vinden is niet eenvoudig. De grootste uitdaging is het vinden van een juweel dat naadloos past bij de persoon die het draagt. Het is een complexe combinatie van stijl en kleur, beweging en glans, vorm en structuur. Het juweel moet de persoon aanvullen, een accent leggen, iets aanzetten dat toevoegt aan onze perceptie van die persoon zonder de aandacht weg te leiden. Een versmelting...